Alfen en Nuon leveren windenergie voor elektrische auto’s Den Haag

In opdracht van gemeente Den Haag verzorgt Alfen sinds 1 januari het beheer en onderhoud van de laadinfrastructuur voor elektrische auto’s. In samenwerking met energieleverancier Nuon worden de voertuigen volgeladen met in Nederland opgewekte windstroom.

Tussen 2013 en 2016 heeft Alfen de publieke laadinfrastructuur voor gemeente Den Haag geleverd. Voor het beheer en onderhoud zet Alfen nu zijn portfolio aan dienstverlening in, waaronder de 24/7 helpdesk, service-experts, servicemonteurs en onlinemonitoringsysteem ‘Connect’. Hiermee kan locatie- en statusinformatie op afstand worden uitgelezen en wordt slim laden, waarbij rekening wordt gehouden met de beschikbare netcapaciteit, mogelijk gemaakt. In totaal zijn er in Den Haag meer dan 500 publieke laadpalen van het type Alfen Twin.

Met de gunning in Den Haag is Nuon nu met elektrisch laden actief in 3 van de 4 grote steden in de Randstad, naast Amsterdam en Utrecht. Met 7.000 laadpunten door heel Nederland is het bedrijf marktleider op het gebied van publiek laden. (foto: ElaadNL)

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!