Meewind en OrangeGas gaan Nederland ontdieselen

OrangeGas en beleggingsfonds Meewind bouwen hun samenwerking op het gebied van groene brandstoffen verder uit. Ze willen Nederland zo snel mogelijk ontdieselen. Het grootste landelijke netwerk van groene tank- en laadstations groeit naar 1.000 locaties. Meewind is een beleggingsfonds dat investeert in duurzame energie en in het bijzonder in windenergie.

Meewind doet daarvoor een forse deelneming in OrangeGas. Doel is om het gebruik van vervuilende diesel een halt toe te roepen. In Nederland rijdt 22 procent van de voertuigen op diesel, debet aan 55 procent van het totale brandstofverbruik en nagenoeg alle fijnstof- en NOx-emissie. Grootste groep vervuilers zijn ruim 850.000 bestelauto’s. Door die op groen gas of groene stroom te laten rijden, reduceert de uitstoot praktisch naar nul. Als het gaat om hét alternatief voor diesel is OrangeGas marktleider in Nederland: met Groengas, snelladers met groene stroom, CO2 voor milieuvriendelijk koelen en in de toekomst ook waterstof en LBG.

In Duitsland is de ontdieseling van wagenparken al in een stroomversnelling geraakt en zijn zelfs nieuwe dieselauto’s in veel steden onwelkom. Zeker nu Volkswagen in Duitsland heeft aangegeven dat binnen 3 jaar alle types ook op CNG kunnen rijden én er veel extra CNG-stations komen. Wereldwijd stoppen grote automerken met de ontwikkeling van dieselmotoren. Meewind en OrangeGas willen Nederland ook zo snel mogelijk ontdieselen.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!