MG Energy Systems opent gebouw met windkracht uit accu’s

Het nieuwe pand van MG Energy Systems aan de Foeke Sjoerdsweg in Leeuwarden is geopend. Windenergie opgeslagen in accu’s zorgt voor een duurzaam optreden bij de opening.

Onlangs betrok MG dit pand door de snelle groei op zowel nationaal als internationaal gebied.

Het bedrijf richt zich op het produceren van energieopslagsystemen voor diverse doeleinden. MG Energy Systems werd in maart de Leeuwarder Ondernemer van het jaar 2017 met het winnen van de HET-prijs. Want opslag van energie is een belangrijke bouwsteen voor de transitie naar een complete groene-energievoorziening.

Dat het opslaan van energie in batterijen vele mogelijkheden biedt, blijkt ook uit de ludieke openingshandeling. Het pand zal zingend geopend worden door Syb van der Ploeg en Piter Wilkens (JIT.frl). Op deze middag presenteren zij hun nieuwe single “Leven van de wind”. De titelsong wordt heel letterlijk genomen, want de energie die men voor dit optreden gebruikt, is opgewekt door windmolens van Noordenwind. Windpark A7 heeft de accu’s van MG Energy Systems opgeladen en zo kan JIT optreden. Door de unieke samenwerking van JIT, Noordenwind en MG Energy Systems wordt er weer een nieuwe markt geopend.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!