Nederlands concern levert verankeringen voor 365 windturbines Kenia

AMSTERDAM – Het Nederlandse Peikko Benelux, onderdeel van een Fins bouwconcern, gaat de verankeringen leveren voor maar liefst 365 windturbines in Kenia.

Vestas
©:Vestas Wind Systems A/S

Dit meldde het bedrijf, dat gevestigd is in Arnhem. De totale order bestaat uit circa 750 ton staal, geleverd in 41 zeecontainers. De levering start in april en is in september 2015 afgerond.

Windturbine bouwer Vestas levert totaal 365 windturbines voor het Lake Turkana windmolenpark op één van de meest windrijke gebieden in de wereld.

Afrika

Het park bestrijkt zo’n 16 hectare en gaat 300 megawatt aan duurzame energie opwekken, goed voor ongeveer 20% van de totale energiebehoefte in Kenia. Het is het grootste windpark in Afrika en is in omvang de grootste particuliere investering in Kenia.

Het Finse Peikko heeft dochterondernemingen in meer dan 30 landen waaronder Azië – Pacific, Europa, het Midden-Oosten en Noord-Amerika.

Peikko heeft productiefaciliteiten in 9 landen. De netto-omzet voor 2014 bedraagt bijna 150 miljoen euro. Peikko is een familiebedrijf met ongeveer 1.300 werknemers. Peikko is opgericht in 1965 en heeft haar hoofdkantoor in Lahti , Finland

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!