Nieuwe chief executive officer en co-chief executive officer MHI Vestas

Mitsubishi Heavy Industries (MHI) en Vestas Wind Systems (Vestas) hebben Philippe Kavafyan benoemd tot chief executive officer en Lars Bondo Krogsgaard tot co-chief executive officer van MHI Vestas Offshore Wind.

De benoeming gaat in op 1 april 2018 en vindt plaats in overeenstemming met het principe van de jointventure-overeenkomst om het leiderschap elke 4 jaar te wijzigen. Onder leiding van de vertrekkende chief executive officer Jens Tommerup en co-chief executive officer Tetsushi Mizuno heeft MHI Vestas Offshore Wind zich gevestigd als toonaangevende speler op het gebied van offshore, met opdrachten uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken, België en Nederland.

Nu de vooruitzichten voor windenergie op zee er positief uitzien door de opening van nieuwe markten en verdere verlaging van de energiekosten, breidt MHI Vestas Offshore zijn strategische focus uit op de uitbreiding naar nieuwe markten en het verder consolideren van zijn positie in kernmarkten. Dienovereenkomstig zochten MHI en Vestas als jointventure-aandeelhouders nieuwe leiders, buiten het moederbedrijf, met uitgebreide windervaring en kennis van en vertrouwdheid met diverse markten. De aandeelhouders van de joint venture hebben gekozen voor Philippe Kavafyan en Lars Bondo Krogsgaard.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!