NS en ProRail kiezen opnieuw Nuon als leverancier van (wind)stroom

NS en ProRail hebben opnieuw voor Nuon gekozen als leverancier van 100 procent groene (wind)stroom voor alle treinstations, infrastructuur en onderhoudswerkplaatsen. Het vernieuwde contract loopt 2 jaar en omvat 240 gigawattuur per jaar, vergelijkbaar met het verbruik van 70.000 huishoudens.

In totaal levert Nuon zo’n 2.300 aansluitingen bij NS en ProRail. Naast alle treinstations vallen daaronder de werkplaatsen, maar ook de verkeersleidingposten, kantoren en de elektrische wisselverwarmingen. De overeenkomst geldt voor 2 jaar, met de optie om te verlengen tot en met 2021.

NS-directeur Duurzamer Ondernemen Carola Wijdoogen: ‘Door het continueren van het contract met Nuon zetten we de lijn voort om op een duurzame manier de treinstations en infrastructuur van energie te voorzien. Al vanaf het inchecken tot aan je uitcheck reis je zonder CO2-uitstoot.’

Sinds januari 2017 rijden de treinen in Nederland al 100 procent op windstroom. Daarmee haalde NS het wereldnieuws: alle treinen in Nederland rijden tot 2025 op duurzame stroom van Eneco. NS verbruikt voor het rijden van treinen evenveel stroom als alle inwoners van Amsterdam.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!