69 subsidie-aanvragen voor windprojecten SDE+

AMSTERDAM – Er zijn tot en met 4 november 69 aanvragen gedaan voor subsidie uit de SDE+ voor projecten in windenergie. In totaal werd 416 miljoen euro aan subsidie aangevraagd.

Windmolens op het land
©: EWEA

Dit blijkt uit een update van RVO.nl van 4 november.

Voor 14 projecten in wind is de aanvraag al gehonoreerd. Het gaat om een bedrag van 156 miljoen euro.

In totaal is er voor 5,1 miljard euro aan subsidie aangevraagd door ontwikkelaars, maar er is maar 3,5 miljard euro beschikbaar.

Er werd vooral veel subsidie aangevraagd voor zonneprojecten. In totaal zijn hier 3.291 aanvragen voor binnengekomen voor een subsidiebedrag van 1,8 miljard euro.

Weinig aanvragen gehonoreerd

Voor projecten in hernieuwbare warmte en wkk zijn er voor 139 projecten subsidie aangevraagd met een totaal subsidiebedrag van 1,4 miljard euro. Voor groengas is 1,4 miljard euro aangevraagd voor 48 projecten.

Doordat veel projecten pas in een later stadium zijn aangevraagd, zijn er ook nog weinig aanvragen gehonoreerd. Het gaat 254 projecten in zonne-energie voor een bedrag van respectievelijk van 36 miljoen euro.

37 projecten in hernieuwbare warmte en wkk hebben al 410 miljoen euro aan subsidie toegekend gekregen. Voor 4 projecten met groengas is 67 miljoen euro gereserveerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!