Cunningham Lindsey Nederland breidt verzekeringsdiensten voor de windenergiesector uit

Cunningham Lindsey Nederland (CLN) heeft een nieuw team in het leven geroepen dat zich specifiek met de verzekeringsaspecten van windenergie gaat bezighouden. Het team is volgens het bedrijf een antwoord op de snelgroeiende, wereldwijde vraag naar windenergie en de toenemende productie van windenergie; zowel onshore als offshore.

Voor de Nederlandse kust wordt een groeiend aantal nieuwe windparken aangelegd en ook verbeteringen in het ontwerp en de financiering van windturbines geven de windenergie-industrie volgens CLN een grote impuls. ‘De snelle groei van de windenergie stelt eveneens nieuwe eisen aan de verzekeringsmarkt. In de hele keten van engineering, productie, bouw en exploitatie van zowel onshore- als offshorewindparken ontstaan nieuwe risico’s, waarmee verzekeraars rekening moeten houden’, schrijft CLN.

CLN voert marktonderzoek uit en benadert proactief bedrijven in de duurzame-energiemarkt en de windenergiesector. Daarnaast brengt het team de specifieke behoeftes van de betrokken partijen zoals verzekeraars, makelaars, eigenaren en exploitanten in de windenergie-industrie in kaart.

Op 5 oktober organiseert Cunningham Lindsey Nederland in Rotterdam een informatief netwerkevenement, om kennis te maken met het windenergieteam. CLN gaat dan ook in op de diverse verzekeringstechnische aspecten, waarmee ontwerpers, producenten en exploitanten van windenergieparken rekening moeten houden.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!