Energiecoöperatie Rivierenstroom overhandigt boek ‘Alles Over Windenergie’

Richard Verwoert en Frits van Merkesteijn van de Neder-Betuwse Energiecoöperatie Rivierenstroom hebben aan juf Mirjam van basisschool Het Kompas in Kesteren het boek ‘Alles over windenergie’ overhandigd.

Als dank voor het meedoen van groep 8 aan de KinderEnergieQuiz met slagzinwedstrijd die de coöperatie had uitgezet onder alle groepen 8 van de Neder-Betuwse basisscholen. Milan uit groep 8 kreeg van de coöperatieleden een pluim voor zijn slagzin ‘Meer windmolens en zonnepanelen, om de stroom beter te verdelen’ en het aantal van 14 windmolens dat hij voor Neder-Betuwe in petto had. ‘Als dat zou lukken om naast de huidige 4 er nog 10 toe te voegen, dan zou dat samen met de vele zonnepanelen er enorm aan bijdragen om onze prachtige gemeente zo snel mogelijk energie-neutraal te maken’, aldus Van Merkesteijn.

De KinderEnergieQuiz in januari 2018 was een initiatief van de Neder-Betuwse Coöperatie Rivierenstroom en voor alle leerlingen van groep 8 op de Neder-Betuwse basisscholen. Alle deelnemende scholen kregen het boek. (foto: Allesoverwindenergie.nl)

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!