Gemeente Den Haag stapt over op zonne- en windenergie

De gemeente Den Haag heeft 2 elektriciteitscontracten getekend met Eneco en OM. Per 1 januari 2019 gaat de gemeente over op zonne- en windenergie.

De gemeente Den Haag gaat vanaf 2019 naar eigen zeggen als eerste grote gemeente in Nederland duurzaam opgewekte stroom gebruiken voor haar kantoren, openbare verlichting, verkeersregelinstallaties, gemalen, sporthallen en zwembaden.

Eneco gaat daarvoor elektriciteit uit zonne- en windenergie leveren. Inwoners van Den Haag wekken ook stroom op met zonnepanelen en daarmee voorziet het energiecollectief OM de stadsdeelkantoren van Haagse stroom. OM, het grootste energiecollectief met 35 lokale energiecoöperaties in het hele land, bundelt bewonersinitiatieven in Den Haag om collectieve zonnedaken en andere duurzame energieprojecten te realiseren.

De totale energiebehoefte van 57 gigawattuur wordt de komende jaren duurzaam opgewekt uit verschillende – nog te realiseren – windparken, zonnepanelen op daken, zonneweides en andere duurzame initiatieven. Eind 2023 zal 10 procent van de duurzame stroom opgewekt worden binnen de gemeentegrenzen van Den Haag en de overige 90 procent in de regio.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!