Kans klein dat Kamp meegaat met windmolens bij Afsluitdijk

AMSTERDAM – Er is een kleine kans dat er een windpark komt bij de Afsluitdijk. Het provinciebestuur van Friesland is te laat geweest met nieuwe windplannen.

Windpark-FLevoland-full-image-630x275Dit liet minister Henk Kamp doorschemeren tijdens het debat over het Energieakkoord dinsdagavond in de Tweede Kamer, zo schrijft het Friesch Dagblad.

Kamp zou zich richten op een windpark in het IJsselmeer. De minister gaf aan dat al 2 jaar wordt gewerkt aan de locatie en dat dat in overleg met de provincie is gebeurd.

‘Helemaal opnieuw beginnen’

“Als je dat gaat doen, kan je weer helemaal opnieuw beginnen”, zo zegt de minister over de plannen voor windmolens langs de Afsluitdijk. Hij verwacht dat het minimaal 2,5 jaar gaat duren om alle procedures te doorlopen.

Verder benadrukte de provincie dat Friesland de enige provincie was die geen structuurvisie windenergie had vastgesteld op 1 januari.

Een windpark in het IJsselmeer lag ook in de planning nadat het provinciebestuur dat voorstelde. De Gedeputeerde Staten lieten uiteindelijk blijken toch meer te voelen voor windmolens langs de Afsluitdijk. Ook de gemeente Súdwest-Fryslân, die grenst aan het IJsselmeer, wil liever de windmolens verder weg bij de dijk.

Lees meer over windenergie in Friesland in het dossier van de Windenergie Courant 

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!