Leden Waddenvereniging steunen windenergie op voorwaarden

AMSTERDAM – De leden van natuurorganisatie Waddenvereniging steunen windenergie, maar op voorwaarden.

Windturbines in duinen, natuurgebieden, de Waddenzee of binnen de 12-mijlszone (22 kilometer) voor de kust zijn uitgesloten voor een meerderheid van de achterban.

Dit blijkt uit een enquete van de Waddenvereniging onder de eigen leden.

Zowel voor- als tegenstanders van windenergie verwachten dat plaatsing van windmolens het landschap aantast en schadelijk kan zijn voor vogels en andere fauna.

Windmolens in het Waddengebied

“Voor alle plannen voor plaatsing van windmolens in het Waddengebied moet daarom kritisch gekeken worden naar het effect van de windparken op natuur- en landschapswaarden”, zo concludeert de Waddenvereniging.

De organisatie benadrukt dat het een voorstander van windenergie is en de energietransitie steunt, maar dat in het waddengebied hier slechts beperkt ruimte voor is.

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Kim Hansen

4 gedachten over “Leden Waddenvereniging steunen windenergie op voorwaarden

 • 23 juli 2019 om 09:38
  Permalink

  El insomnio o la falta de sueño puede ser otra causa de impotencia. Doença vascular periférica que dificulta a passagem de sangue para os membros inferiores do corpo, como pernas, pés e órgão sexual.

 • 2 augustus 2019 om 18:20
  Permalink

  One of the main reasons to buying Cialis is more of the psychological effects it has on the man.

 • 3 oktober 2019 om 19:11
  Permalink

  La incapacidad ocasional para obtener una erección que se considera normal. Uno de los motivos por los que es importante prestar atención a la disfunción eréctil es porque puede ser la primera señal de una enfermedad cardiovascular.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!