MHI Vestas opent nieuwe windturbinefabriek in Vlissingen

MHI Vestas Offshore Wind en BOW Terminal hebben een overeenkomst aangekondigd die de fabrikant van windturbines op zee 20 hectare grond bezorgt in de haven van Vlissingen. In overeenstemming met de op Vlissingen gebaseerde BOW Terminal zal turbinefabrikant MHI Vestas op deze locatie een nieuwe pre-assemblagefabriek opzetten om toekomstige offshorewindparken in de regio te ondersteunen.

De bedrijven bevestigen dat er tot 50 banen zullen worden gecreëerd vanaf de herfst van 2018. Het eerste project voor MHI Vestas in Vlissingen, gepland voor eind 2018, is het Norther offshorewindpark, gelegen op 23 kilometer van de Belgische kust en in de nabijheid van de nieuwe pre-assemblagefaciliteit.

De deal is de laatste in een groot aantal industriële uitbreidingsplannen van MHI Vestas, waaronder een ultramoderne Power Converter Module-faciliteit in Denemarken, een testbank voor zijn 9,5 megawatt-turbine in de Verenigde Staten en een uitgebreide blade-painting en logistieke fabriek in het Verenigd Koninkrijk.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!