‘Nederlandse industrie kan profiteren van groei in offshore wind’

AMSTERDAM – De Nederlandse industrie kan profiteren van de forse groei in offshore windenergie die staat te wachten in Noordwest-Europa.

Een nog te bouwen offshore windparkDit schrijven analisten van ABN Amro in een sectoranalyse.

Nederlandse concerns zijn vooral goed in het maken van fundatie, installatie en het onderhoud. Fabricage van de turbines gebeurt in het buitenland zoals door het Deense Vestas.

Offshore windenergie keten 

Toch kunnen Nederlandse bedrijven betrokken zijn bij, en profiteren van, ongeveer 60 procent van de Europese offshore windenergie keten.

In Nederland is de doelstelling om in 2023 4.450 megawatt aan offshore windenergie te hebben. De ABN-economen benadrukken dat Nederlandse bedrijven ook kunnen profiteren van de maatregelen in Engeland en Duitsland waar 16.000 megawatt in 2020 en 10.000 megawatt in 2023 respectievelijk moet worden gebouwd.

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Alpha Ventus

Eén gedachte over “‘Nederlandse industrie kan profiteren van groei in offshore wind’

  • 23 juli 2019 om 09:51
    Permalink

    Durante el sueño el organismo hace una verificación general del estado de salud y una de las verificaciones es la erección. Una persona mayor y completamente saludable sin medicamentos es plenamente capaz de conseguir erecciones satisfactorias en la mayoría de los casos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!