Nuon tekent megaovereenkomst voor windenergie met Microsoft

Nuon/Vattenfall heeft een overeenkomst met Microsoft getekend voor het leveren van windenergie. Met deze nieuwe 10-jarige overeenkomst ontvangt Microsoft 100 procent van de energieproductie van het nieuwe windmolenpark dat in de Wieringermeerpolder zal worden gebouwd.

De bouw zal in 2018 beginnen en dit windpark zal vanaf 2019 elektriciteit produceren. Nuon/Vattenfall ontwikkelt windmolenpark Wieringermeer om duurzame energie te leveren aan het datacenter van Microsoft nabij dit windmolenpark.

Vattenfall heeft solide duurzaamheidsambities en wil binnen één generatie vrij van fossiele brandstoffen zijn. Windenergie is een van de middelen om dit te bereiken. Vattenfall zal in de komende 5 jaar ongeveer 5 miljard euro investeren in windenergie in verschillende delen van Europa. Nederland is een belangrijke markt.

‘Dit is een belangrijke stap in onze strategie om te investeren in de productie van hernieuwbare energie’, aldus Peter Smink, chief executive officer van Nuon. ‘Nuon/Vattenfall is al jarenlang toonaangevend op het gebied van windenergie. We versterken onze positie met deze overeenkomst en bovendien helpen we hiermee onze klanten duurzamer te worden.’

Het Windpark Wieringermeer zal uiteindelijk 100 windmolens omvatten. Samen produceren zij ongeveer 1,3 miljard kilowattuur duurzame elektriciteit, vergelijkbaar met het gebruik van ongeveer 370.000 huishoudens.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!