Opnieuw fors deel SDE-subsidie toegezegd aan windenergie

AMSTERDAM – Er is nog eens ruim 500 miljoen extra subsidie vanuit de SDE+, de grootste subsidieregeling voor groene energie, toegekend aan projectontwikkelaars.

Nuon, Prinses Alexia
©: Nuon

Dit blijkt uit het laatste overzicht op RvO.nl dat loopt tot 13 augustus. Vooral windparkontwikkelaars zagen hun aanvragen worden gehonoreerd in de laatste twee weken.

Zo hebben 5 windparkprojecten extra subsidie toegekend gekregen van in totaal 489,5 miljoen euro. In totaal kunnen 81 windprojecten nu rekenen op subsidie vanuit de SDE+.

Er zijn 46 windprojecten op land, 3 windparken in water en 32 windprojecten op waterkeringen die subsidie toegezegd hebben gekregen.

2,7 miljoen euro steun

In totaal is er nu 2.722,2 miljoen euro steun voor groene energie toegekend. In totaal is er 3,5 miljard euro beschikbaar. Vooral windprojecten profiteren dit jaar van de regeling.

In de categorie hernieuwbare elektriciteit, waar windenergie ook onder valt, is in totaal 1.237,7 miljoen euro toegekend. Zo’n 39 zonprojecten, 1 waterkrachtturbine en een project met biomassa kunnen ook op steun rekenen.

Verder is er nog eens 1.484,5 miljoen euro subsidie toegezegd voor projecten met hernieuwbare warmte en wkk. In deze categorie zijn er vooral projecten met biomassa en thermische conversie.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!