Protestgroep NLVOW zoekt 30.000 euro crowdfunding

AMSTERDAM – De anti-windprotestgroep Nederlandse Vereniging Omwonenden Wndturbines (NLVOW) dient een klacht in bij de Verenigde Naties (VN).

C: Juwi
C: Juwi

De demonstranten zeggen een procedure te beginnen bij de Aarhus Convention Compliance Committee in het Zwitserse Genève.

Dit comité ziet toe dat bepaalde afspraken die zijn gemaakt in 1998, onder andere over milieuzaken, worden nageleefd.

De NLVOW stelt dat burgers niet worden gehoord bij het plaatsen van windturbines.  “De NLVOW meent overtuigend te kunnen aantonen dat de Staat der Nederlanden zich bij besluitvorming over windenergie niet aan dergelijke bepalingen heeft gehouden en er zich nog steeds niet aan houdt”, aldus de vereniging.

Niet bindend

Een uitspraak van het comité is niet bindend voor een overheid, maar de NLVOW hoopt wel dat de politiek zich iets van een oordeel zal aantrekken.

Om deze procedures te financieren heeft de vereniging een crowdfundingactie op poten gezet. Ongeveer 30.000 euro is nodig om juridische experts in te schakelen. Zo’n 11.000 euro is al geïnvesteerd.

Bij de NLVOW zijn 141 protestgroepen uit het hele land aangesloten.

2 gedachten over “Protestgroep NLVOW zoekt 30.000 euro crowdfunding

  • 27 april 2019 om 15:13
    Permalink

    I am not sure where you’re getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for wonderful info I was looking for this information for my mission.

  • 4 mei 2019 om 20:07
    Permalink

    I’ll right away snatch your rss as I can’t find your email subscription link or newsletter service. Do you have any? Kindly let me know in order that I could subscribe. Thanks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!