Surreëele plannen voor Nederlands pretpark met windmolens als attracties

UTRECHT – Het beklimmen van een windmolen en het uitzicht vanaf bijna 100 meter is een bijzondere ervaring.

Pretpark windmolens,
©: Qurrent

Waarom hier geen ontwerp van een pretpark van maken, dachten ze bij energieleverancier Qurrent.

Binnenkort opent een nieuw windproject van het bedrijf en “de vraag is wat kun je nog meer met met zo’n windpark doen. Zou je er nog iets leuks van kunnen maken?”. legt een woordvoerder van Qurrent uit aan de Groene Courant. “Zie je het alleen maar als een last of ook als een lust.”

Een vrijevaltoren van 90 meter hoog, een waterglijbaan van 240 meter lang en een gigantische achtbaan die rond een windmolen naar beneden valt. Ze doen allemaal ontzettend spectaculair en vooral surreëel aan. Het totale park moet 8.000 vierkante meter groot worden.

Technisch

Het ontwerp ontstond nadat Qurrent de samenwerking zocht met het Nederlandse ontwerpbedrijf Jora Entertainment.

Technisch schijnen de attracties ook mogelijk te kunnen zijn. Zo zit er een vertraging in de glijbaan waardoor het mogelijk wordt om 240 lang naar beneden te glijden. Aan andere aspecten zoals veiligheid is nog niet gedacht. “Ongetwijfeld zullen er haken en ogen.”

De woordvoerder benadrukt dan ook dat het project nog in de idee-fase zit en dat behalve de ideeën nog helemaal niks concreet is. “We zijn meer ideeën aan het bedenken hoe we met de energietransitie omgaan. Dit zou mogelijkheid kunnen zijn.”

Pretpark windmolens,
©: Qurrent
Pretpark windmolens,
©: Qurrent
Pretpark windmolens,
©: Qurrent

 

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!