3 nieuwe windmolens voor Luminus in Laarne en Lochristi

Luminus, dat als windenergiebedrijf actief is in België, heeft  ter gelegenheid van Wereld Winddag nieuwe windmolens ingehuldigd die het bedrijf heeft gebouwd langs de E17 ter hoogte van het Vlaamse Laarne en Lochristi.

Het windmolenpark van Laarne-Lochristi telt 3 turbines van elk 2,3 megawatt en zal 16,7 miljoen kilowattuur groene energie per jaar produceren, wat overeenkomt met het gemiddelde jaarverbruik van 4.775 gezinnen. Dankzij dit nieuwe park zal elk jaar bijna 7.214 ton CO2 vermeden worden in vergelijking met een thermische centrale, oftewel het equivalent van de uitstoot van 3.153 wagens of 1.173 gezinnen.

Luminus is verheugd over de vertrouwensrelatie die het tijdens de ontwikkeling en bouw van dit windmolenpark met alle buurtbewoners heeft kunnen opbouwen. Om hen te bedanken organiseerde het bedrijf een Luminus Windfeest. Ook Vlaams minister van Energie Bart Tommelein was aanwezig. Ten voordele van Kom op Tegen Kanker lanceerde hij een veiling waarbij men kon bieden om een windturbine tot aan de top te beklimmen. Samen met de winnaar van deze veiling beklom de minister de windturbine.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!