3,5 procent dividend voor ruim 2.800 Vlaamse coöperanten in windenergie

Aspiravi Samen keert aan haar meer dan 2.800 burgercoöperanten een dividend van 3,5 procent uit voor hun investering in hernieuwbare energie voor het kalenderjaar 2017.

De coöperatieve vennootschap draagt bij tot de bouw van windturbines in Vlaanderen. De burgercoöperanten,  in hoofdzaak omwonenden van windenergieprojecten, ontvangen niet enkel jaarlijks een dividend, maar zorgen ook voor draagvlak voor hernieuwbare-energieprojecten en bouwen samen aan een meer duurzame samenleving.

De Algemene Vergadering van Aspiravi Samen heeft beslist om 3,5 procent dividend uit te keren aan haar burgercoöperanten voor hun investering in hernieuwbare energie. Met de middelen die door de coöperanten van Aspiravi Samen zijn samengebracht, werden windparken gerealiseerd door Aspiravi in Izegem, Diest-Bekkevoort, Brecht-Wuustwezel-Hoogstraten, Perwez, Dendermonde, Brugge, Haaltert, Assenede en op de linker- en rechteroever in de Antwerpse haven. Sinds de oprichting in 2010 kende Aspiravi Samen jaarlijks een gestage groei, zowel in aantal coöperanten als in kapitaal. Eind mei 2018 telde de coöperatie 2.800 leden en een totaal kapitaal van 7,6 miljoen euro. Ruim meer dan de helft van de aandeelhouders (70 procent) bezit het maximum van 24 deelbewijzen per persoon. Nog eens 8 procent heeft 20 aandelen per persoon aangekocht.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!