3,75 procent dividend voor 6.600 Belgische deelnemers in windenergie

Het Belgische Limburg wind keert aan haar meer dan 6.600 burgercoöperanten opnieuw een dividend van 3,75 procent uit voor hun investering in windenergie.

Sinds 2010 heeft de coöperatieve vennootschap bijgedragen aan de bouw van windturbines in de provincie Limburg. Zo ontvangen de meer dan 6.600 coöperanten van Limburg wind jaarlijks een rendement. Sinds de oprichting in mei 2010 kende Limburg wind een forse groei, zowel in aantal coöperanten als in kapitaal. Eind mei 2018 telde de coöperatie 6.614 aandeelhouders en een totaal kapitaal van 17,7 miljoen euro. Ruim 70 procent van de aandeelhouders bezit het maximum van 24 deelbewijzen per persoon.

De Algemene Vergadering van Limburg wind besliste om 3,75 procent dividend uit te keren aan haar burgercoöperanten voor hun investering in hernieuwbare energie. Met de middelen die door de coöperanten van Limburg wind zijn samengebracht, realiseerde Limburg win(d)t en Lommel win(d)t windparken in Beringen, Bilzen, Dilsen-Stokkem, Genk, Halen-Diest, Ham, Hasselt, Lommel, Lummen, Maaseik, Maasmechelen, Riemst en Tessenderlo.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!