Britse windturbines produceren record in December

AMSTERDAM – Britse windmolens hebben in December een record aan windstroom geproduceerd. In 1 maand werd 2.841.080 megawattuur opgewekt

Windturbines op zee in Groot-BrittanniëDit meldt lobbygroep RenewableUK. Deze hoeveelheid elektriciteit is genoeg om 5,7 miljoen Britse huishoudens van stroom te voorzien.

Het aandeel windenergie steeg de maand naar een hoogtepunt van 17 procent op 21 december.

Het record wordt veroorzaakt door een enorme stijging van het aantal windturbines. Het totale vermogen steeg 45 procent over het gehele jaar. In juni 2013 waren er 9.710 megawatt aan windmolen geïnstalleerd tegen 6.856 megawatt een jaar eerder.

Enorm zelfvertrouwen

“Dit geeft ons een enorm zelfvertrouwen voor de komende jaren waarin we het aandeel van schone energie dat we opwekken van wind zal toenemen”, aldus Maf Smith, vicevoorzitter van RenewableUK.

Groot-Brittannië heeft als doel om in 2020 15 procent van alle energie uit hernieuwbare bronnen te halen. In 2012 lag dit percentage op 4,1 procent. Windenergie, vooral offshore, is een van de belangrijkste methodes voor de Britten om het percentage te laten stijgen. 

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright:  Vattenfall

3 gedachten over “Britse windturbines produceren record in December

 • 22 juli 2019 om 22:07
  Permalink

  Un hombre que no tiene un problema físico experimenta cada noche varias erecciones. El sexo debería darnos emoción y felicidad, en lugar de sufrimiento.

 • 3 augustus 2019 om 17:34
  Permalink

  The doctor will also carry out a physical examination, including of the genitals.

 • 7 augustus 2019 om 11:42
  Permalink

  Sin embargo, este retraso no se produce con la forma bucodispersable.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!