GE voltooit acquisitie LM Wind Power

GE heeft de acquisitie van LM Wind Power afgerond. De afronding van de transactie volgt op wettelijke goedkeuring in de Europese Unie, de Verenigde Staten, China en Brazilië.

Het Deense LM Wind Power is technologie-ontwikkelaar en producent van rotorbladen voor de windindustrie. GE heeft in oktober 2016 een overeenkomst bereikt met het in Londen gevestigde private equity-bedrijf Doughty Hanson, voor de overname van het bedrijf voor 1,5 miljard euro (1,65 miljard dollar). Dankzij de transactie worden het ontwerp en de ontwikkeling van bladen voor windturbines onderdeel van GE’s Renewable Energy business. Dit versterkt het vermogen om energie-output te verhogen en waarde te creëren voor onshore- en offshore-windklanten. De deal wordt opgenomen in de GE earnings in 2018.

LM Wind Power zal als individueel opererende divisie binnen GE Renewable Energy acteren. De divisie levert bladen aan zowel GE’s onshore als offshore windbusinessdivisies. LM Wind Power zal ook bladen blijven leveren aan de rest van de windindustrie. Er zijn protocollen opgesteld en veiligheidsmaatregelen ingericht om vertrouwelijke klantdata te beschermen.

Met deze overeenkomst blijft GE zijn capaciteiten en ambities in hernieuwbare energie verder uitbreiden.

GE’s doelstelling is om lokaal hernieuwbare energieprojecten te leveren die de elektriciteit-output maximaliseren, terwijl de kosten voor elektriciteit verlaagd worden, betaalbare duurzame energie geleverd wordt aan de wereld en klanten meer waarde wordt geboden.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!