Investeerder verhoogt belang in windenergieprojecten Rosatom

Gazprombank, een van de grootste banken van Rusland, heeft een overeenkomst gesloten met het nucleaire bedrijf Rosatom om een belang van 49,5 procent te kopen in de dochteronderneming VetroOGK wind development.

Rosatom een project gelanceerd om vanaf juni 2018 windmolenparken te bouwen in Rusland. Medio februari ondertekende dochteronderneming JSC VetroOGK een aantal documenten over de bouw van windparken in de republiek Adygea en in Krasondar Krai in het zuiden van Rusland waar het Nederlandse Lagerwey onderdelen voor levert.

VetroOGK heeft een pijplijn van ongeveer 970 megawatt in Rusland die in 2018-2022 wordt gebouwd. Dit is goed voor 40 procent van alle windenergieprojecten die in die periode in Rusland zouden kunnen worden geïnstalleerd. Gazprombank is al een belangrijke geldschieter van VetroOGK. Medio 2017 werd al een lening van 63,1 miljard Russische roebel (red. 901 miljoen euro) voor de projecten overeengekomen.

Het totale investeringsvolume voor de implementatie van de windenergieprojecten, gepland door het bedrijf voor 2018-2022, worden geschat op ongeveer 114 miljard Russische roebel. (foto: Lagerwey Wind)

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!