Nieuw kantoor MHI Vestas in Oostende geopend

MHI Vestas Offshore Wind heeft een nieuwe kantoorlocatie geopend in de Haven van Oostende. MHI Vestas Offshore Wind was al op en andere locatie gevestigd bedrijf in de haven van Oostende.

De Haven van Oostende zorgde voor de volledige investering van 2 miljoen euro. Het totale gebouw heeft een capaciteit van 1.300 vierkante meter kantoorruimte en een extra 1.000 vierkante meter kantoren.

‘Omdat we tegen 2020 niet minder dan 244 windturbines op zee vanuit de haven van Oostende zullen onderhouden, hadden we dringend behoefte aan uitbreiding. Deze nieuwe locatie biedt ruimte voor onze nieuwe medewerkers. Ondertussen hebben we meer dan 100 werknemers in onze Belgische vestiging’, zegt Aart Bark, regionaal directeur van MHI Vestas Belgium.

Er zijn momenteel 44 windturbines van MHI Vestas gepland voor begin 2019 bij het Norther-windpark en Northwester II is gepland voor later in 2019, met nog eens 23 turbines van 9,5 megawatt. MHI Vestas zal 244 windturbines van verschillende productiecapaciteiten uit de haven van Oostende vanaf 2020 onderhouden.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!