Ook Budweiser brouwt bier op windstroom

AMSTERDAM – Het Belgische concern Anheuser-Busch InBev heeft nog een windturbine geïnstalleerd bij de brouwerij in Californië waar Budweiser wordt gebrouwen.

Windmolen, Bier, Windenergie
©: AnheuserBuschCorp

De nieuwe turbine heeft een vermogen van 1,6 megawatt. Hiermee komt het totale vermogen aan windenergie bij de brouwerij op 4,1 megawatt.

Door de bouw van de nieuwe turbines komt ongeveer 30 procent van alle elektriciteit die de fabriek gebruikt van “niet-traditionele energiebronnen”.

In 2011 installeerde het concern al de eerste windmolen. Ook zonne-energie en biomassa worden gebruikt om te voorzien in de energiebehoefte.

Ook Heineken gebruikt windmolens om brouwerijen van windstroom te voorzien. In Mexico voorziet een windpark van maar liefst 396 megawatt de brouwerij van Heineken van stroom, maar ook de fabriek van Coca-Cola.

5 gedachten over “Ook Budweiser brouwt bier op windstroom

 • 23 juli 2019 om 10:58
  Permalink

  El médico puede considerar necesario la administración de medicamentos para prolongar la erección. podemos encontrar otras opciones de tratamiento, o una combinacion de varias.

 • 3 augustus 2019 om 22:26
  Permalink

  Sildenafil, tadalafil and vardenafil belong to a group of medicines called phosphodiesterase type 5 (PDE5) inhibitors because they block the PDE5 enzyme.

 • 17 oktober 2019 om 13:13
  Permalink

  Make sure you tell your doctor about all of the health issues you have and the medications you’re taking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!