PGGM koopt windenergieportefeuille EDF Renewables van 354 megawatt

Het pensioenfonds PGGM Infrastructure Fund heeft een overeenkomst gesloten voor de koop van 50 procent van de aandelen in een Amerikaanse portefeuille duurzame energieprojecten van EDF Renewables. Deze portefeuille bestaat uit 2 windparken en een zonne-energiepark. De totale capaciteit van de projecten bedraagt 588 megawatt.

De portefeuille van EDF Renewables is verspreid over 3 staten in de VS. Het gaat om een windpark van 200 megawatt in Minnesota, een windpark van 154 megawatt in Oklahoma en het zonnepark van 234 megawattpiek in Nevada. Voor alle projecten zijn lange termijncontracten afgesloten voor de levering van elektriciteit aan tegenpartijen.

De verwachting is dat de portefeuille van PGGM op korte termijn verder zal worden uitgebreid. Het pensioenfonds wil in 2020 voor 20 miljard euro aan beleggingen in portefeuille hebben die direct en liefst meetbaar bijdragen aan oplossingen op het gebied van klimaat, voedsel, zorg en water. PGGM heeft nu voor een kleine zeven miljard euro belegd in klimaatoplossingen.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!