Vattenfall stort zich op windenergiemarkt in Frankrijk

Vattenfall stort zich per direct op de windenergiemarkt in Frankrijk. Het bedrijf begeeft zich verder op de Europese windenergiemarkt door een alliantie te vormen om de inschrijving op een Franse aanbesteding voor offshorewindenergie voor te bereiden.

Voor het windenergieproject Eliade in Duinkerken gaat Vattenfall de samenwerking aan met Caisse des Dépôts et Consignations, een publieke Franse financiële instelling met jaren ervaring in het financieren van projecten, waaronder offshorewindenergie. En met WPD, een Duitse ontwikkelaar van windenergie met een sterke positie in Frankrijk.

10 bedrijven, waaronder Vattenfall, zijn in mei 2017 binnen een pre-kwalificatiefase geselecteerd voor het project, dat een nominaal vermogen van 250 tot 750 megawatt beoogt.

De gespreksfase van de aanbestedingsprocedure, waarin de deelnemende bedrijven overleg voerden met de Franse staat, is tot nu volgens Vattenfall toe goed verlopen. Aan het einde van de gespreksfase zullen bedrijven hun offertes opstellen aan de hand van studies die door de Franse staat zijn verricht. Deze hebben betrekking op de specificaties voor het windpark en maken milieu- en technische studies beschikbaar. De offertes zullen uiteindelijk worden beoordeeld op 3 criteria: prijs, optimalisatie van het windenergiegebied en aandacht voor het milieu. De winnaar wordt naar verwachting in de tweede helft van 2018 bekendgemaakt.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!