Vestas wil windturbinefabriek in Spanje sluiten

In reactie op marktontwikkelingen en om zijn concurrentievermogen te behouden, is Vestas van plan de productie in zijn assemblagefabriek in het Spaanse León. Dit om de productiefootprint aan te passen aan de regionale vraag.

Recente marktontwikkelingen hebben volgens het bedrijf geleid tot een afnemende vraag naar het 2-megawattwindturbineplatform in Europa, terwijl aan de vraag naar het 4-megawattplatform in de regio kan worden voldaan door minder capaciteit dan momenteel wordt geleverd door de verschillende fabrieken in Europa en andere regio’s waar Vestas onlangs  productielocaties heeft gevestigd.

Door het plan van Vestas de productie in de assemblagefabriek in Spanje stop te zetten, worden alle 362 werknemers getroffen. Zij zijn op de hoogte gebracht van het voornemen door de lokale ondernemingsraad en ontvangen een brief van Vestas met informatie over de situatie.  Vanwege Spaanse wetgeving zal Vestas nu onderhandelingen starten met lokale ondernemingsraden voor alle betrokken werknemers. Vestas onderzoekt de mogelijkheden om werknemers van León naar andere Vestas-productie- en servicelocaties in Spanje te verplaatsen, evenals mogelijkheden buiten Vestas via een outplacementplan. De onderhandelingen zullen naar verwachting binnen 30 dagen na aanvang worden afgerond, zoals voorgeschreven door de Spaanse wetgeving.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!