Wervingscampagne MHI Vestas voor windbladenfabriek

MHI Vestass neemt in de komende weken honderden extra mensen aan om aan de groeiende vraag naar zijn V164-windturbineplatform te voldoen. Een grote wervingscampagne begint op het Isle of Wight met als doel personeel te werven voor de windbladenfabriek.

‘Het is het begin van een ambitieus programma om de capaciteit van onze windturbinebladenproductiefaciliteit in de West Medina Mills op het eiland Wight te vergroten. We zijn op zoek naar mensen met de juiste instelling, een goede werkethiek, en die deel willen uitmaken van iets historisch’, aldus Production Director van MHI Vestas Blades UK, James Luter. ‘We bouwen op het eiland de grootste in serie geproduceerde windturbinebladen ter wereld.’

Er zijn al meer dan 300 mensen al in dienst bij de productiefaciliteit in West Medina Mills Stag Lane. Het rekruteringsschema is volgens Luter krap: ‘We hebben een uitzonderlijk sterk intern trainingsprogramma, dus je hebt geen ervaring op dit gebied nodig.’ De uitbreidingsplannen bij MHI Vestas omvatten de aanschaf van een tweede matrijs voor de vervaardiging van turbinebladen, die volgt op de indiening van een aanvraag voor gedeeltelijke financiering van de aanbesteding.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!