Eneco: nog maar de vraag of plan Kamp goedkoper uitvalt

AMSTERDAM – Energieconcern Eneco moet het nog maar zien of met de plannen van minister Henk Kamp de bouw van windmolens op zee in Nederland goedkoper gaan uitvallen.

©: Eneco
©: Eneco

Dit stelde Ron Wit, pr-directeur bij het bedrijf, tegenover de NOS.

“Door de plannen van minister Kamp moeten er in een kortere periode heel veel windmolens gebouwd worden. Dat zet veel druk op toeleveranciers, waardoor de molens mogelijk duurder worden.”

Voor Eneco is het een forse klap dat de minister met een nieuwe opzet komt voor de bouw van offshore windparken. Het bedrijf verliest de vergunningen voor windparken die het wilde bouwen

Doelstelling groene energie

Voor de kust van Bergen aan Zee was het concern windpark Q4 aan het ontwikkelen.. Het park zou worden uitgebreid tot ruim 400 megawatt. In het project is 6 jaar aan ontwikkeling gestopt en enkele miljoenen euro’s.

De overheid verklaarde dat ontwikkelaars vergoed worden voor het verlies van de vergunningen.

Eneco verklaarde eerder al dat door het schrappen van de oude vergunningen de Nederlandse doelstelling voor groene energie, 14 procent in 2020, in gevaar komt. De ontwikkeling van offshore windparken zou volgens het bedrijf minstens enkele jaren in beslag nemen.

Lees ook: Nieuwe opzet voor planning offshore windparken

2 gedachten over “Eneco: nog maar de vraag of plan Kamp goedkoper uitvalt

 • 28 april 2019 om 00:01
  Permalink

  Hello there, I found your site via Google while looking for a related topic, your web site came up, it looks great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

 • 4 mei 2019 om 16:25
  Permalink

  It’s actually a nice and useful piece of info. I’m satisfied that you shared this helpful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!