Kustplaatsen: ‘200 miljoen schade en 5900 banenverlies door windmolens bij kust’

AMSTERDAM – Het plaatsen van windmolens dichterbij de kust zal een kostenpost oplveren van 200 miljoen euro en het verlies van 6.000 banen.

een offshore windpark
Foto copyright: MIT

Dit stellen kustgemeenten zoals Zandvoort en Noordwijk donderdag in een brief aan de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu. 

De kustplaatsen reageren hiermee alvast op het onderzoek dat de ministeries laten uitvoeren naar offshore windparken binnen de grens van 12-mijl (22 kilometer) voor de kust.

Aanslag 

“Het is een aanslag die de hele Nederlandse kust bedreigt”, aldus Belinda Göransson, wethouder in Zandvoort.

“Daarom is het zo goed dat we de handen ineen hebben kunnen slaan, want het belang is veel groter dan de kustgemeenten alleen.”

Lager kostenplaatje

Windturbines dichterbij de kust betekenen een lager kostenplaatje voor het transporteren van de energie naar land, maar volgens de protesterende lokale overheden wordt overstijgt de schade aan het toerisme en de kusteconomieën deze besparing.

Eerder al protesteerden de Waddeneilanden tegen mogelijke windturbines dichtbij de kust en ook de ANWB heeft duidelijk gemaakt geen uitzicht op windmolens vanaf de kust te willen. 

‘Win-wind situatie’

De kustgemeenten in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland hebben zich nu verenigd in het Platform Maritieme Windmolenparken om te lobbyen tegen de windmolens. 

“Het is goed dat we als partijen de handen ineen hebben geslagen en met een onderbouwd tegenvoorstel komen. Zodat we kunnen komen tot een win-wind situatie”, aldus Göransson. 

5 gedachten over “Kustplaatsen: ‘200 miljoen schade en 5900 banenverlies door windmolens bij kust’

 • 23 juli 2019 om 17:02
  Permalink

  Existen otras causas de disfunción eréctil, entre ellas, traumas en la región pélvica, quimioterapia, radioterapia en la región pélvica, cirugías contra el cáncer de próstata, cirugías en la región pélvica y andar en bicicleta por demasiado tiempo (ciclistas profesionales). La disfunción eréctil es también muy común en aquellas personas que sufren de trastornos psicológicos conocida como (impotencia psicológica).

 • 30 juli 2019 om 10:48
  Permalink

  Si existe un daño en la médula espinal que concierne a la erección, puede igualmente producirse una disfunción eréctil. La erección del pene ocurre cuando el cuerpo cavernoso, dos estructuras esponjosas en forma de cilindros paralelos dentro del pene, queda lleno de sangre.

 • 2 augustus 2019 om 22:19
  Permalink

  This anti-impotence drug has the phenomenal potency of granting you the passion and vigor for around 36 hours.

 • 7 augustus 2019 om 11:08
  Permalink

  Esto es importante descartarlo acudiendo a un especialista si el problema persiste y no se identifican otros factores.

 • 18 oktober 2019 om 11:26
  Permalink

  Cephalosporins. Inhibit the synthesis of substances, prevent the formation of cell membranes in bacteria, thereby stopping the reproduction of microorganisms. These antibiotics are prescribed both in tablets and in the form of injections. https://cephalexin.top/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!