2017 recordjaar voor windenergie in Duitsland en Denemarken

In Duitsland en Denemarken bereikte het aandeel wind in de totale energielevering in 2017 een recordhoogte. In Denemarken werd zelfs een wereldrecord gevestigd.

Op het gebied van duurzame energie werden in 2017 overigens meerdere records gebroken. In Duitsland maakten zon, wind, waterkracht en biomassa een recordpercentage van 38,5 van de energielevering uit volgens energiemarktanalist Montel, die ook bekendmaakte dat de output van windenergie steeg met 32 procent in vergelijking met de cijfers van 2016.

Gegevens van het Europees netwerk van transportnetbeheerders, ENTSO-E, laten zien dat de opwekking van windenergie alleen al ongeveer 20,8 procent van de totale elektriciteitsvraag in Duitsland uitmaakte. Dat maakte wind in Duitsland de op een na grootste energiebron.

In Denemarken vestigden de windmolens ook een nationaal en wereldrecord. Het Deense ministerie van Energie, Nutsvoorzieningen en Klimaat meldt dat ze in 43,4 procent van het totale landelijke elektriciteitsverbruik hadden voorzien. (foto: Vattenfall, Denemarken)

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!