Ampyx Power en E.ON bundelen krachten voor vermarkten Airborne Wind Energy

Ampyx Power, ontwikkelaar van Airborne Wind Energy systemen, een alternatief voor traditionele windturbines, kondigde een samenwerking aan met het Duitse energiebedrijf E.ON.

Ampyx Power lanceerde tevens een crowdfundingcampagne om een bedrag van 2,5 miljoen euro aan nieuwe investeringen op te halen.

Ampyx Power en E.ON hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om de Airborne Wind Energy-technologie van Ampyx Power naar de markt te brengen. E.ON draagt de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling en, indien succesvol, de bouw en exploitatie van een testlocatie voor Airborne Wind Energy in County Mayo, Ierland.

De 2 MW AWES van Ampyx Power worden ontwikkeld om de eerste generatie offshorewindparken te vervangen wanneer deze aan het einde van hun levensduur zijn. Het testen op de testlocatie van E.ON is een opstap naar offshoredemonstratie en naar het commercieel inzetten van Ampyx Powers AWES en opvolgende producten.

Ampyx Power is eind 2016 gestart met de bouw van het laatste prototype. Om dit traject te financieren wil het bedrijf zijn huidige basis van informele investeerders vergroten middels een nieuwe crowdfundingcampagne. De investeringen kunnen worden gedaan op de website van Ampyx Power via een eigen investeerdersportal. Sinds Ampyx Power’s eerste crowdfunding campagne in 2013, investeerden zo’n 400 informele investeerders ruim 4 miljoen euro. De bestaande basis van aandeelhouders hebben in deze ronde reeds 2 miljoen euro toegezegd, waardoor een solide basis voor de crowdfundingcampagne is gelegd. De toegezegde investeringen zullen in de komende weken worden afgerond.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!