Boskalis in de race voor fundering offshorewindpark Inch Cape

Boskalis heeft een contract getekend voor het Inch Cape offshorewindparkproject. De zogenaamde Pre-Construction Agreement (PCA) is toegewezen door Inch Cape Offshore Limited (ICOL), een dochteronderneming van Red Rock Power. Het project omvat het transporteren en installeren van de funderingen voor de windturbines, het offshoresubstation en de kabels.

Toekenning van het contract is onder voorbehoud van een succesvolle bieding van ICOL bij de eerstvolgende veiling in het Verenigd Koninkrijk (red. medio 2019) en afronding van de financiering (red. tweede helft 2020). De waarde van het contract, exclusief inkoop, bedraagt naar verwachting meer dan 200 miljoen euro. Boskalis zal de komende maanden assisteren bij de verdere engineering en het ontwerp van het project. In deze periode wordt de uiteindelijke omvang van het contract bepaald, inclusief de kosten met betrekking tot het leveren van de funderingen voor de windturbines en de inter-array kabels.

De PCA omvat de activiteiten op het gebied van engineering, levering, transport en installatie van maximaal 72 zogenoemde pre-piled jacketfunderingen en 84 inter-array kabels, evenals het transport en de installatie van het offshoresubstation. Het kraanschip Bokalift 1 wordt ingezet voor het transport en de installatie van de funderingen voor de windturbines evenals de fundering, het midden- en topgedeelte van het offshoresubstation. Daarnaast zorgt Boskalis in consortium met NKT voor de levering en installatie van 2 exportkabels van elk 85 kilometer die het offshoresubstation met het vasteland verbinden. Het Inch Cape offshorewindpark wordt aangelegd in de Noordzee, 15 kilometer voor de kust van Angus tussen Aberdeen en Dundee in het oosten van Schotland. Boskalis streeft ernaar de werkzaamheden, die gepland staan voor 2021 en 2022, zoveel mogelijk met lokale toeleveranciers uit te voeren.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!