Boskalis verwerft kabellegcontract Triton Knoll offshorewindpark

Koninklijke Boskalis Westminster heeft het contract verworven voor het leveren en installeren van de inter-array en exportkabels voor het offshorewindpark Triton Knoll (860 megawatt) in het Verenigd Koninkrijk. De door Boskalis in september 2017 ondertekende preferred-supplier-overeenkomst is omgezet in een definitief contract nu de financiering van het project is afgerond. De contractwaarde voor Boskalis bedraagt circa 90 miljoen euro.

Het project omvat de installatie door 2 eigen kabellegschepen van 2, 50 kilometer lange exportkabels en 97 66-kilovolt inter-array kabels. Het project zal worden uitgevoerd door Boskalis Subsea Cables & Flexibles in consortium met NKT Cables en staat gepland voor 2020.

Het offshorewindpark Triton Knoll, dat wordt ontwikkeld door Innogy Renewables UK (59 procent) en partners J-Power (25 procent) en Kansai Electric Power (16 procent), ligt 32 kilometer uit de kust van Lincolnshire en 50 kilometer uit de kust van het noorden van Norfolk. Triton Knoll wordt een van de meest kosteneffectieve windenergieprojecten in Britse wateren en zal met 90 turbines duurzame, hernieuwbare energie leveren aan meer dan 800.000 huishoudens in het Verenigd Koninkrijk.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!