CMS adviseert Partners Group over investering in windpark Borssele III/IV

Een internationaal team van CMS heeft Partners Group (red. een wereldwijde investeerder in de private sector) geadviseerd over de verwerving van een aanzienlijk belang in het Nederlandse bedrijf dat de projectrechten houdt voor offshorewindpark ‘Borssele III/IV’.

Het CMS-team bestaat uit Duitse, Nederlandse en Luxemburgse advocaten geleid door partners Holger Kraft en Cecilia van der Weijden. Het advies omvatte de due diligence ten aanzien van het project, de onderhandeling van de koopcontracten en het opzetten van de aankoopstructuur. Partners Group krijgt een belang van 45 procent in de project-entiteit Blauwwind II en wordt daarmee de grootste aandeelhouder binnen het consortium dat het project ontwikkelt. Andere investeerders in het offshorewindparkproject zijn Shell, Mitsubishi, Eneco Groep en Van Oord.

Het offshorewindpark zal zich 22 kilometer uit de Zeeuwse kust gaan bevinden en zal naar verwachting ongeveer 3 terawattuur per jaar genereren; het equivalent van de hoeveelheid elektriciteit die ongeveer 825.000 huishoudens nodig hebben.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!