Consortium Witwind doet mee aan tender voor Hollandse Kust Zuid III en IV

Consortium Witwind heeft aangekondigd dat het deelneemt aan de aanbesteding van de bouw en exploitatie van de Nederlandse offshorewindparken Hollandse Kust Zuid III en IV. Witwind is een consortium met Nederlandse roots en bestaat uit Shell, Van Oord en Eneco.

Alle partners in Witwind hebben een lange staat van dienst in het ontwikkelen, bouwen en exploiteren van offshorewindparken. ‘De specifieke geografische ligging van Nederland is ideaal voor het opwekken van offshorewindenergie. Dit biedt wereldwijd concurrentievoordelen voor Nederland in termen van kosten, gespecialiseerde arbeidskrachten en exportmogelijkheden. Hollandse Kust (zuid) III en IV zal een belangrijke bijdrage leveren aan de hoeveelheid hernieuwbare elektriciteit in de Nederlandse energievoorziening’, aldus het consortium.

Het consortium is van plan Hollandse Kust Zuid III en IV in 2023 in gebruik te nemen. De windparken krijgen naar verwachting een geïnstalleerd vermogen van in totaal ongeveer 760 megawatt; genoeg om ongeveer 1 miljoen huishoudens van groene energie te voorzien. De windparken komen op 20 kilometer voor de kust van Den Haag te liggen.

Het consortium maakt geen verdere details van de tender bekend.

foto: Van Oord

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!