Donald Trump, fel tegenstander windenergie, investeert wel in windenergieconcern

AMSTERDAM – De Amerikaanse miljardair Donald Trump is al langer een fervent tegenstander van windmolens, maar nu blijkt hij zelf te investeren in een concern dat windparken ontwikkelt.

Donald Trump,
©: CC BY-SA 3.0/Gage Skidmore

De zakenman heeft een belang in Nextera Energy, zo melden Schotse media.

De ontdekking werd gedaan nadat Trump, die zich onlangs verkiesbaar heeft gesteld, zijn investeringen op een rijtje moest zetten voor de Amerikaanse kiescommissie.

Hij blijkt ongeveer 150.000 dollar te hebben geïnvesteerd in Nextera. Het bedrijf is een van de grootste exploitanten van windmolens ter wereld.

Een woordvoerder van Trump benadrukt dat het geld van de miljardair wordt beheerd door een vermogensbeheerder en dat die onafhankelijk investeringen doen.

Schotland

Trump is een uitgesproken tegenstander van windenergie. Vooral in Schotland staat hij hierom bekend nadat hij een felle campagne voerde tegen de bouw van een windmolenpark op zee bij een golfbaan die hij had aangelegd.

De windmolens zouden het uitzicht gaan verpesten. De Amerikaan voerde enkele jaren rechtszaken tegen de Schotse regering om de windmolens tegen te houden, maar onlangs oordeelde een rechter dat de argumenten van Trump totaal geen hout snijden.

Lees meer over de strijd van Donald Trump tegen windmolens 

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!