Eigenaar Gemini koopt 3 Duitse windparken

AMSTERDAM – Het Duitse RWE heeft een aandeel van 85 procent verkocht in 3 windparken in de Duitse Noordzee.

De bouw van een offshore windpark
©: Vattenfall

Dit maakt het concern donderdag bekend.

De koper van de aandelen is het Canadese energieconcern Northland Power, dat ook al grootaandeelhouder is in het Nederlandse windpark Gemini.

Northland Power neemt de windparken Nordsee 1, 2 en 3 over van RWE. Hans Bünting, topman van de groene-energietak van RWE, verklaart dat de verkoop onderdeel is van de ‘capital light’ strategie van RWE.

Het concern heeft te lijden onder de Duitse energiewende en heeft niet genoeg kapitaal om de ontwikkeling van de windparken zelf te financieren.

De windparken hebben een gezamenlijk vermogen van ongeveer 1.000 megawatt. Nordsee 1 wordt binnen een half jaar naar verwachting volledig gefinancierd en de bouw zal waarschijnlijk in 2016 beginnen. De andere windparken zijn in vroegere fases van de ontwikkeling. a

4 gedachten over “Eigenaar Gemini koopt 3 Duitse windparken

 • 23 juli 2019 om 12:58
  Permalink

  Un hombre que no tiene un problema físico experimenta cada noche varias erecciones. Este neurotransmisor es el que relaja los vasos sanguíneos del cuerpo cavernoso, facilitando la entrada de sangre en el mismo.

 • 29 juli 2019 om 22:35
  Permalink

  El estrés y la ansiedad son causas típicas de este padecimiento. Pacientes con enfermedades cardiacas o medicados con drogas para hiperplasia de la próstata también deben tener cuidado con este medicamento.

 • 3 augustus 2019 om 22:48
  Permalink

  Check with your doctor to find out if this type of medication may be suitable for you.

 • 7 augustus 2019 om 13:16
  Permalink

  La disfunción eréctil es un problema que afecta a millones de hombres en todo el mundo, y que tiene una gran repercusión en su calidad de vida y en la de sus parejas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!