Groen licht voor onderhoudsbasis Ørsted in Vlissingen

Ørsted heeft de vergunningen gekregen om de onderhoudsbasis voor windpark op zee Borssele 1 en 2 in Vlissingen-Buitenhaven (North Sea Port) te bouwen. Eerder dit jaar werd al een overeenkomst met North Sea Port gesloten voor het gebruik van de haven en het vestigen van de onderhoudslocatie. In 2017 tekenden Ørsted en het havenbedrijf hiervoor al een intentieovereenkomst. Windpark Borssele 1 en 2 heeft een capaciteit van 752 megawatt en wordt 23 kilometer vanaf de kust van Westkapelle gebouwd.

De totale vloeroppervlakte van het gebouw is ongeveer 2.100 vierkante meter. De start van de bouw is gepland in het vierde kwartaal van 2018. Het aantal medewerkers als het windpark operationeel is, is 50 tot 100. Het aantal bemanningstransportboten is maximaal 4.

De activiteiten bestaan uit: coördinatie bouw windpark; management; coördinatie en planning onderhoudswerkzaamheden op zee; voorbereiding activiteiten op zee; voorbereiding en laden van bemanningstransportboten; kleine mechanische werkzaamheden; vertrek van technisch personeel naar zee; de opslaglogistiek. Het gebouw levert meer elektriciteit op dan het verbruikt en levert duurzame energie aan het elektriciteitsnet.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!