Innogy en Statkraft succesvol in Britse veiling offshorewindpark Triton Knoll

Innogy en Statkraft hebben samen een veiling voor de bouw van een offshorewindpark bij het Verenigd Koninkrijk gewonnen. De bedrijven gaan het windpark Triton Knoll bouwen, voor de kust bij Lincolnshire.

Het offshorewindpark krijgt een geïnstalleerde capaciteit van 860 megawatt. Het project is een van de meest rendabele en meest competitieve offshorewindprojecten van de laatste veilingen in het Verenigd Koninkrijk, die anders zijn dan in Nederland. Innogy en Statkraft hebben beiden een belang van 50 procent. De toegekende subsidieprijs bedraagt 74,75 Britse pond (83,13 euro) per megawattuur. Het windpark wordt in 2021 gerealiseerd en kan 800.000 Britse huishoudens voorzien van stroom.

Het geplande windpark, gelegen 32 kilometer van de kust van Lincolnshire in het oosten van Engeland, is al volledig goedgekeurd. Naar verwachting wordt half 2018 het financieringsproces gefinaliseerd en worden contracten afgesloten met de partners van de supply chain. In 2018 wordt gestart met de netwerkaansluiting. Naar verwachting start de offshoreconstructie in 2020. Volgens de huidige planning worden in 2021 de turbines van Triton Knoll in gebruik genomen. Het windpark heeft een geplande geïnstalleerde capaciteit van 860 megawatt en zal stroom opwekken die gelijk is aan het verbruik van 800.000 Britse huishoudens. In totaal heeft innogy al een opwekkingscapaciteit van ongeveer 3,7 gigawatt aan hernieuwbare energie, inclusief meer dan 900 megawatt offshorewind. In de jaren 2017 tot 2019 wil innogy  1,5 – 1,7 miljard euro investeren in hernieuwbare energiebronnen.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!