Joint venture Vlaamse offshorewindparken MERMAID en SEASTAR een feit

De Europese commissie heeft het fusieproject Seamade NV goedgekeurd. Seamade staat daarmee in voor de ontwikkeling van de Vlaamse offshorewindparken Mermaid & Seastar. Seamade NV zal vanaf 2020 energie leveren aan 485.000 gezinnen, waardoor jaarlijks meer dan 500.000 ton CO2 wordt vermeden.

Na de goedkeuring door de Europese Commissie werd de inbreng van THV Mermaid in Seastar voltrokken, waaruit het fusieproject genaamd Seamade NV”is ontstaan. Seamade NV zal vanaf heden instaan voor de ontwikkeling van zowel de Mermaid als de Seastar concessiezone die samen een capaciteit van 487,2 megawatt vertegenwoordigen, een kwart van de tot op de dag van vandaag toegekende offshorewindcapaciteit in België. Door middel van het fusieproject moet het mogelijk zijn één financiering af te ronden voor beide windparken.

Seamade NV hoopt dat het regulatoir kader, waarover eind 2017 een akkoord werd gevonden met de Belgische regering, zeer snel wordt bestendigd door publicatie van de relevante koninklijke besluiten (KB’s) en de goedkeuring door de Europese Commissie. Het doel is om eind dit jaar de financial close rond te krijgen. In de loop van 2019 kan de bouw dan gestart worden, zodat het project volledig operationeel is voor eind 2020 om bij te dragen aan de Belgische klimaatdoelstellingen van 2020.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!