MHI Vestas en Esvagt dopen serviceschepen voor Belgische offshorewindparken

MHI Vestas en Esvagt hebben in de haven van Oostende de ‘Esvagt Mercator’ gedoopt; het schip is klaar om meer dan 100 offshorewindturbines in Belgische wateren te onderhouden.
Het schip, gedoopt als ‘Esvagt Mercator’, zal 50 turbines ondersteunen bij Nobelwind, het nieuwste offshorewindmolenpark van België, en 55 turbines bij Belwind 1. De 10-jarige leaseovereenkomst verdiept de relatie tussen de 2 bedrijven in de regio en biedt de nieuwste technologie voor service-operatieschepen.

Esvagt Mercator is een belangrijke motor voor het verhogen van de service-efficiëntie en de beschikbaarheid van turbines. Het gloednieuwe 58 meter lange schip is uitgerust met de nieuwste energie- en brandstofoptimalisatietechnologie en zal opereren vanuit de haven van Oostende. Het zal ruimte bieden aan 36 mensen voor maximaal 2 weken op zee. Het schip is uitgerust met 3 overbrengboten die zijn ontworpen voor een veilige en efficiënte overdracht van personeel van de Esvagt Mercator naar de turbine. MHI Vestas heeft een operationele en onderhoudsbasis in Oostende met 65 mensen in vaste dienst.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!