Nederlands windpark is grootste investering in zon en wind ooit

AMSTERDAM – De bouw van het Nederlandse windpark Gemini ver boven de kust van Schiermonnikoog is de grootste investering ooit in groene energie, exclusief de enorme projecten voor waterkracht.

©: RenewableUK
©: RenewableUK

Dit meldt onderzoeksbureau Bloomberg New Energy Finance.

De gehele investering in het project is 3,8 miljard dollar (2,8 miljard euro) en die wordt opgebracht door 4 aandeelhouders en 17 partijen die gelde lenen aan het project zoals de Europese Investeringsbank.

De eindovereenkomst werd in mei getekend en dit zorgde op zijn beurt ook voor een record in investeringen in groene energie wereldwijd.

Beste periodes groene energie

Volgens BNEF werd er in het tweede kwartaal 63,6 miljard dollar geïnvesteerd in groene-energieprojecten, 33 procent meer dan een kwartaal eerder en 9 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

Het tweede kwartaal was zelfs een van de beste periodes voor groene energie qua investeringen. Sinds het tweede kwartaal van 2012 werd er niet zoveel in schone energie. Het record staat op 78 miljard dollar dat werd behaald in het tweede kwartaal van 2011.

Andere grote projecten die bijdroegen aan de forse stijging waren een zonne-energieproject in Israël waar 818 miljoen in wordt geïnvesteerd en een windpark in Mexico.

4 gedachten over “Nederlands windpark is grootste investering in zon en wind ooit

 • 23 juli 2019 om 10:32
  Permalink

  La enfermedad del corazón hace casi imposible que este órgano bombee lo suficientemente rápido o fuerte para distribuir la sangre a cada porción del cuerpo, incluyendo el pene. La incapacidad ocasional para obtener una erección que se considera normal.

 • 29 juli 2019 om 16:59
  Permalink

  Cuando el cerebro está lidiando con el estrés, se vuelve mucho más difícil permanecer enfocado en las relaciones sexuales. Otras causas son medicamentos determinados cómo Neuro-bloguero.

 • 2 augustus 2019 om 22:28
  Permalink

  This anxiety itself is capable of causing erectile dysfunction, and so a man may get trapped in a self-reinforcing cycle of anxiety and erectile dysfunction.

 • 8 augustus 2019 om 18:47
  Permalink

  El avanafilo: Cuyo nombre comercial es Spedra, actúa aumentando el flujo sanguíneo en el pene siempre en presencia de estimulación sexual.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!