Nederlandse Ventolines gaat supervisie houden op bouw eerste Amerikaanse offshore windmolens

UTRECHT – Het Nederlandse Ventolines gaat de bouw van de eerste 5 windmolens op zee voor de kust van de Verenigde Staten coördineren.

Deepwater Wind, Vs, Offshore Wind,
©: Deepwater Wind

Per direct start het bedrijf uit Emmeloord met de werkzaamheden, zo meldt Ventolines. Het concern werd gevraagd supervisie te houden door ontwikkelaar Deepwater Wind.

De 5 windmolens van Block Island Wind Farm die voor de kust van Rhode Island worden gebouwd krijgen een cumulatief vermogen van 30 megawatt. De bouw is al sinds vorig jaar begonnen en naar verwachting komt het park eind dit jaar gereed.

Windpark Fryslân

“We zijn blij dat we met onze kennis en expertise nu ook mogen bijdragen aan de totstandkoming van dit baanbrekende internationale project” aldus Anne de Groot, directeur Ventolines.

“Offshore windenergie heeft veel interesse in de Verenigde Staten. Voor ons een mooie kans om onze dienstverlening uit te breiden.”

In Nederland werkt Ventolines aan projecten zoals Windpark Westermeerwind en Windpark NOP Agrowind, die onlangs zijn afgebouwd. Verder doet het bedrijf de ontwikkeling van Windpark Fryslân, het windpark dat in het IJsselmeer gaat komen.

Lees ook: Ventolines werkte aan 200 megawatt aan windmolens in 2015

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!