Nieuw contract Huisman levering Japans tweede offshorewindturbine-installatiekraan

Huisman heeft  een contract getekend met Japan Marine United Shipyard (JMU) voor de levering van een 1.000 megaton Pedestal Mounted Kraan voor de offshore-installatie van windturbines in Japan. De 1.000 megaton PMC zal door Huisman China worden gebouwd en geleverd, installatie zal plaatsvinden bij de JMU scheepswerf in Japan.

In Japan groeit het aantal windturbine-installatieschepen. In 2016 gunde het Japanse bedrijf Penta-Oceaan Construction een contract aan JMU voor de levering van een zelfheffend platform met daarop Huisman’s 800 megaton Pedestal Mounted Kraan voor de installatie van windturbines. Nu zet de samenwerking in Japan zich voort met een nieuw contract van JMU voor de levering van een 1.000 megaton Pedestal Mounted Kraan.

Eindklanten zijn het Japanse Obayashi Corporation en TOA Corporation. De snelle en coöperatieve afronding van de commerciële besprekingen weerspiegelen het wederzijdse vertrouwen tussen Huisman en zijn Japanse partners. Dit is tevens het eerste project dat geresulteerd heeft in een contract sinds Huisman samenwerkt met de Japanse agent Exeno Yamamizu Corporation. De voortdurende ondersteuning van Exeno Yamamizu Corporation om aan de behoeften van Huisman-klanten in Japan te voldoen, is belangrijk gebleken.

Het ontwerp van de nieuwe kraan bouwt voort op de goede resultaten van de eerdere Huisman-kraan die is geleverd voor de Japanse markt. De nieuwe kraan zal echter worden aangepast aan de specifieke vereisten van Obayashi Corporation en TOA Corporation.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!