Offshore onderstation windpark Walney verlaat ENGIE-werf

Het tweede offshore-onderstation voor het Walney Offshore Windpark heeft de werf van ENGIE Fabricom in Hoboken verlaten. Kortgeleden vertrok ook al het eerste onderstation voor Walney en het tweede onderstation voor Race Bank.

ENGIE Fabricom en Iemants, het consortium dat door Dong Energy geselecteerd werd voor de bouw van de offshore onderstations Walney 3 & 4, laten weten dat Walney 4 vandaag vanaf de ENGIE Fabricom werf in Hoboken verscheept werd naar het windmolenpark in de Ierse zee.

Dit is het derde onderstation, een gevaarte van 35 meter hoog en 2.900 ton, dat deze maand de werf van ENGIE Fabricom verlaat. Samen met het onderstation vertrok ook de jacket fundering van 48 meter hoog. De jacket werd volledig gemonteerd op de Iemants werf in Vlissingen en werd eerder al naar Hoboken vervoerd.  Eerder vertrokken ook al Race Bank 1 en Walney 3. Het is uitzonderlijk dat zoveel onderstations in een korte tijd de werf verlaten.

Het Walney windmolenpark, in de Ierse zee op 19 kilometer voor de kust van Cumbria, bestaat reeds uit 2 substations. Het wordt nu uitgebreid met 2 extra onderstations, hiermee wordt dit offshore windmolenpark het grootste van Europa. Het zal groene stroom bieden aan 600.000 gezinnen in Groot- Brittannië. De uitbreiding wordt in 2018 in dienst genomen.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!