Offshore Wind Innovators lanceert nieuw financieringspakket

Offshore Wind Innovators lanceert voor ondernemers in de offshorewindindustrie die op zoek zijn naar financiering een nieuw pakket op maat. Deze financiële diensten maken hen wegwijs in specifieke financieringsvormen, stelt hen in staat om te onderbouwen of private financiering een optie is en vergroot de slaagkans op private investeringen. Het is in Nederland het eerste initiatief om ondernemers in de offshorewindindustrie en investeerders op deze manier aan elkaar te koppelen.

Gezien het kapitaalintensieve karakter van de sector, is het volgens het bedrijf lastig en complex voor ondernemers om innovaties met eigen middelen succesvol naar de markt te brengen. Daarom heeft Offshore Wind Innovators een pakket aan financiële diensten ontwikkeld. De community is daarvoor een samenwerkingsverband aangegaan met een ervaren netwerk van business angels, Business Angel Connect. Daarnaast hebben zich meerdere financiers bij de community aangesloten om het belang van private financiering voor deze groep ondernemers te onderschrijven.

De beschikbare financieringsbronnen hebben elk hun voorwaarden en voor- en nadelen.  Offshore Wind Innovators start daarom met een Masterclass Finance op 17 mei. Experts van regionale ontwikkelingsmaatschappijen, venture capital, banken, subsidieverleners, crowd funding en business angels zullen hun opwachting maken. Zij zullen hun financiële (on)mogelijkheden, ervaringen, actuele ontwikkelingen en verwachtingen delen.

Offshore Wind Innovators en Business Angels Connect faciliteren vervolgens een bijeenkomst tussen ondernemers en private investeerders. Ondernemers krijgen als voorbereiding op deze Investors Day op 21 juni inhoudelijke feedback van experts om gefundeerd te kunnen bepalen of private financiering een optie is. Geselecteerde bedrijven worden geholpen bij de voorbereiding op hun presentatie tijdens de Investors Day.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!