Orders voor offshore wind stimuleren Zeeuwse economie

AMSTERDAM – Orders voor de Nederlandse offshore-windsector stimuleren de Zeeuwse economie. Bedrijven in de Zeeuwse havens breiden fors uit om tegemoet te komen aan de enorme vraag

©: Bow Terminal
©: Bow Terminal

Dit zegt Invest in Zeeland, de investeringstak van de lokale ontwikkelingsmaatschappij Impuls, zo schrijft de regionale krant PZC maandag.

Vooral vanuit de Zeeuwse havens wordt de economie in de regio gestuwd. Er wordt in de havens van onder andere Vlissingen en Terneuzen meer gebouwd dan in Rotterdam.

Ook de offshore sector groeit hard in Zeeland. Zo is er een tekort aan personeel dat vanuit Vlissingen, de belangrijkste offshore haven voor Nederland, voor de offshore sector werkt. Vanuit Vlissingen wordt gewerkt aan Windpark Gemini, het grootste windpark in Nederland.

Zo leverde Damen Shiprepair Vlissingen onlangs een schip voor Van Oord. Bow Terminal gaat 75 funderingen voor de windmolens verschepen naar de Noordzee. Hiervoor wordt de kade zelfs speciaal uitgebreid naar 525 meter. Verder voegt VDS Staalbouw constructies aan voor de windturbinepijlers.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!